FestkläderFestkläder

Vid festliga arrangemang är det mycket vanligt att man klär upp sig på olika sätt efter klädkoder. I vissa fall handlar det om utklädnad eller maskerad, men vid lite mer högtidliga tillfällen är det oftast finkläder som gäller. Vilken nivå som är lämplig beror helt på vilken tillställning det är och framför allt vad som är angivet i klädkoden.

Om ingen klädkod finns angiven får man försöka känna in vad som gäller och kanske höra med några andra gäster vad de tänker ha på sig. Annars kan en bra tumregel vara "lite finare än till vardags" för att ändå visa att man bryr sig, utan att bli överklädd. Att som kille sätta på sig en snygg skjorta och något annat än jeans klarar man sig ganska långt på.

Vid högtidliga tillfällen som t ex bröllop finns det nästan alltid en angiven klädkod. Vanligast är "kavaj" vilket motsägelsefullt ofta innebär kostym. Då kan du bära kostym i valfritt material och gärna med slips eller fluga till.

Vid baler och akademiska högtidstillfällen är det ofta en väldigt strikt klädkod som gäller, nämligen högtidsdräkt. Då ska männen bära frack och kvinnorna balklänning eller finare aftonklänning. Även uniform eller folkdräkt är godkänd klädsel.


Kom in till oss på Trädgårdsgatan 37 i Sundsvall så hjälper vi er att prova ut rätt festkläder.